1. Portakal: Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  2. Kivi: Antioksidan koruma sağlar.
  3. Nar: Tüm meyvelerden daha fazla C vitamini ve potasyum içerir.
  4. Ahududu: Kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir.
  5. Yabanmersini: Gözleri korur, yüksek kan şekerini azaltır.
  6. Greyfurt: Cildi temizleyip sindirimi dengeler. Kansere karşı faydalıdır.
  7. Mandalina: Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır.
  8. Avokado: Kalp hastalığı riskini azaltır.
  9. Muz: Kalbi koruma özelliği olan potasyum kaynağıdır.
  10. Domates: Hücrelerdeki DNA’yı korumaya yardım eder. Kansere karşı koyan enzimleri güçlendirir.
  11. Patlıcan: Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
  12. Pazı: Magnezyum ve potasyum bakımından zengindir.
  13. Mantar: Kanserle mücadelede etkili bir antioksidandır.
  14. Lahana: Kanser riskini azaltır, kemikleri güçlendirir. Toksin arındırıcıdır.
  15. Brokoli: Vücudu zehirli toksinlerden arındırır. Kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar.
  16. Rezene: Antioksidan özelliği vardır.
  17. Tatlı patates: A vitamini deposudur. B vitamini, yararlı lifler ve potasyum açısından da zengindir.
  18. Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalbi korur. Etkili bir antiviraldir.
  19. Şekerpancarı: Tansiyonu ve kolesterolü düşürmede yardımcı.
  20. Ispanak: Folik asit kaynağıdır. A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum barındırır.
  21. Karnıbahar: Kanserle mücadelede vücudu güçlendirir.
  22. Kara lahana: Cilt, göz ve dişler için faydalıdır.
  23. Soğan: C, B6, manganez ve potasyum kaynağıdır.
  24. Bal kabağı: Hücrelerin geliştirir ve gözü korur.
  25. Tuna balığı: Beyin gelişimini güçlendirir, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu 
  26. Sardalya: Beyin gelişimini güçlendirir.
  27. Ançuvez: Protein deposudur. B vitamini, kalsiyum, omega-3 asitleri açısından da zengindir.
  28. Somon balığı: cilt kanseri riskini azaltır.
  29. Tam buğday ekmeği: Kolon kanseri riskini yüzde 40 azaltır, sindirim sisteminin sağlığını korur.
  30. Kümes hayvanı eti: B vitamini bakımından zengindir.
  31. Kinoa: Amino asitler açısından çok zengindir.
  32. Yulaf ezmesi: Bağışıklığı güçlendirici ve kolesterolü düşürücü özellikler sahiptir.
  33. Kenevir tohumu: Yağ asitleri, E vitamini ve amino asit zenginidir.
  34. Firavun buğdayı: E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko, fosfor, B vitamini zengini 
  35. Yeşil mercimek: Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayıp, kan şekerini düzenler.
  36. Kavılca buğdayı: Düşük kalori için eşsiz bir besin kaynağıdır.
  37. Ceviz: Kalp sağlığına faydalıdır.
  38. Badem: Koleterolü düzenleyip, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  39. Chia çekideği: Kalsiyum deposudur.
  40. Keten tohumu: B vitamini, potasyum ve demir gibi mineraller açısından çok zengindir.
  41. Yumurta: Sinir sisteminin sağlığı ve hücre yapısının sağlığı açısından faydalıdır.
  42. Kefir: Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  43. Yoğurt: Bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler.
  44. Kimyon: Kalp sağlığını destekler, enfeksiyonlara karşı etkilidir.
  45. Zerdeçal: Antiviraldir. Alzheimer ve kansere karşı etkilidir.
  46. Tarçın: Beyin ve bağırsak sağlığına faydalıdır.
  47. Kırmızı çay: Antioksidandır. Kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir.
  48. Kırmızı şarap: Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.
Sağlıklar kalın iyi bloglar
KAYNAK : milliyet